Rydze smażone

17 sierpnia 2010

Grzyby

Porcje i czas

  • Porcja: dla 4 osób
  • Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 800 g małych rydzów
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Grzyby opłukać, osuszyć, trzonki przy ciąć. Cebulę obrać, opłukać, posiekać.
  • Przesmażyć grzyby na maśle, dodać ce bulę, smażyć na dużym ogniu, aż się zrumienią. Zmniejszyć ogień i dosmażyć grzyby.
  • Doprawić rydze solą i pieprzem. Poda wać z pieczywem.

Drukuj przepis

, , ,
Przeczytany: 7 549 razy

Komentarzy: 2 do “Rydze smażone”

  1. zombi pisze:

    Jak można rydze paprać cebulą. Tylko masło, sól i pieprz

  2. barbarella pisze:

    cebula i czosnek do rydzy – totalna bzdura


Masz swoje zdanie? Dodaj komentarz